Wednesday, September 29, 2010 | By: bunny love

A lIfE In tHe dAY Of MOI

5.30 am: BanGUN breakfast smBIl tgk ciTER DraMa melYU yg SEmmgnye ber-DRAMA lbh. mEnyampah lak aku kan tPI i LIKE. DaHlah hdup aku NI dh mmg taHAP SERABUT, so lg Senget tERSENGET senget lah aku nk Pham Drama diorg yg Lgsung xdak Kne mengena dgn Hidup aku.

6.30 am- 7.00 am: BerGeRAK Dr RuMah UnTuk menuju ke PutRajaya tuk naik ERL sigh..BOSAN AKU cmNI tiap2 haRi.  MiNyAK keta dHlah Mahal..Hampeh x hampeh! Cari Parking HAA itu mmg aku %&^%*&^#*%^&!! (harus dicensored utk TuJUan2 tertentu). XkisAHLAH aku kluar awal KE lmbat ke, tmpat Parking msti pnuh! AH! Heran tul aKu! xpe2 ok yg ni aku leh sabar lg




7.15 am: dGN SOPan sanTuNnya AKU TRUN TnGGA Sbb hARI ni aku PkAI bJU Kurung ber-DUET kAN hiGH hEELS aku Yg descriPTIONnye sgtLAH mEM-BUNUH. kLAU hang xfham xpe sbb aku pun Slalu xfhm diri aku dan slame-lAMenye xkan Fhm KOT. ok sambung citer.  (PS: Gmbr Di ataS x AdE KEnE MeNGEnA dGn Aku ok. AKu Pun XlarAT nk PkAI HEEls x-tra XXX  mCm tu). Nak dipnJangkan citer adeLah SeKOR mAMAT NI kan, mUka OK, bdan OK, pkai cermin mata EXTRA MARK (PehatIAN aku xleh tgk laki pkai cerMiN mate), dAh stop2! jgn Kerepek! Die ni AKU xtau apa problemo die. Mana AKU ADE disitulah ade DIE. Xkisahlah aku duk caBin mana pun, Muke die ni Mesti ADE! pndg mcm Nk mkn ORG lak tu. mAybe Aku yg Prasan mmdgkan aKU RABUN 600 tp klau korg jd aku meSTI KORG GELABAH=TAKUT kan kan kan??

7.35 am: ERL pun Tibe N masing2 Stock NAK masuk Cpt tuk dpt Tmpat ddk PADAhal dlm Tu dh MMG xde tmpat ddk.Aku Pelik. Tiap2 haRI nAIK erl tp xfhm2 lg. utk pengeTAHUAN anda sume ERL TIME peak hours mmg Mcm SARDIN Kne tonyeh tp time biase DLM STU cabin tu boleh kire brapa Org ade dgn jARI KAKI.  Disbbkan itu Kaki ku ini Dh biase kne Pijak OLEH mANUSIA brbagai SIZE dAn Jantina. Hampeh skali lg!. PlASTER spONGEBOb GayPANTS aku dhlah hbs stock! Senario yg BiASE akan anda HADAPI n nmpk bile NAIK erl IN the peak hour;,
1 org yg duduk akan Tido Utk membuang Masa manakala YG TERpaksa berdiri Makan hati. Yg 
   muDa2 Plak tak reti2 bg org yg lbh tua DR DIORG Duduk. SELfish thap gaban wa ckap lu! ade 
   pregnant Lady dpn mata HANg tp Hang buat bodo and xnk bg DIE duduk. Cube klau HANG YG 
   pregnant! 
2 SesAPA yg tgh bace paper cnfirm Rmai org bRATUR nk dIRi blakang die. sbb apa? SBB bleh 
   tumpang bace skali.  
3 Klau kau Bising cnfirm2 lah org akan pndang kau kan?? Lgi2 klau kau mengumpat dr Awal
   prJALANAN smpai la ke destinasi terakhir. 



8.05 am: ERL smpai di kl sentral n aaaahh leganya! KAKI cramp kot sbb kne berDIRI lame. sigh xpe2. skit lg dh smpai office.  Bile dh smpai, pg 7 e jap tuk bli topup, yelah kan student mana mampu gune bill. iTu nK mMPUS NAMenye. 
Kkak Counter: Ya NAK apa dik? (cewah adik tuuu)
moi: Euh nk rm10 eh2 SLap nk topup rm10. (kakak tu lawa kot, tu yg gagap skit)
Kkak Counter: (pdg pelik mcm aku ni bdk umur 10 thn,then..) maxis dh hbslah dik. rm5 adelah.
moi: euh 5 pun 5 la.. bg sye dua rm5. (still terpegun tgk kakak tu)
Kkak Counter: ........nah, 10rm ya
moi: ah ok2 (tibe2 nk kluarkan duit, tgk2 ade duit seringgit je melambak dlm dompet. xpe2 kire one by one...satu, dua, tiga~)
Kkak Counter:: 10rm dik. 
moi;: (alamak kakak ni dh mrah cpt2!) haaa ok dh, nah rm10
Kkak Counter: hHmpph! (eh2 apahal kakak ni? dh cukup bgs wa kasi lu duit ceh!). 

8.15am: sMasa pErjlAnaN ke OFfiCe tErnMpklAh dR jAUh aDe SeOrg HmBe ALLAH ni Yg buta peNglIhtAN. SeMEnJak pRaCTical Ni, mMG sLalU NmPk die. KeSian dIe. TiAp2 hARi diE aKn Lalu TMpaT yG sAmA tUk Pgi Ke lrt. Kdg2 ADe lAh bBrApE mAnUSia Yg bAiK tLG BwK diE sMpaI kE lrt. ok this is dEprEssIng mE! Dh2!

8.20am: Aku Pun kLuaRkAn kAd untk PunCh in. Aku pUn Xtau Apa fUNgsi mENatANg ni mmDgkAN aku kNe tulIS aTTendance aku TIap2 HAri jgk. Mcm xDe gUne jE aKu pUnch In tIap2 HAri. tIBe2
"oit lmbt hari ni slalunye awal" mamat
(dlm hati aku, ni x lain dn x bkn si mmat sekor yg ake kcau aku la ni),
Aku pun "td singgah beli sumthing jap". 
"oooh acik mana acik??" says mamat
(eeii hampeh nye mamat!! ske gossipkan aku dgn mamat lg sekor ni!) 
"kau ni nk kne terajang agaknye", moi
"lah kau ni ..tu kan bf kau hahaha!", mamat
(ah lantak kau r nk ckp pape pun. mls aku nk lyn!)

9.00 am: "nurul iman~~~" (adeh apa plak ni). 
"tlg akak buat comparison analysis bleh??", tnye kakak 1. 
"euh bleh tapi en %%%% sruh sye buat bq ni dulu sbb urgent die kate?", moi
"ah biar je die, meh tlg akak dlu" cakap kakak 1
(ah sudah, apa aku nk jwb dgn en%%%%)..so dgn pasrahnye aku buat keje analysis tu then tibe2 "iman, bq sye mana??" bos, (alamak! aku nk ckp apa ni??)
"euh2, kakak 1 mintak sye tlg die buatblabalabalabala", en%%% ", moi
"keje die xurgent, tlg buat bq tu dlu ok?, sye nk by ptg ni",bos
aku pun "ah ye2, orait bos!" SIGH~~~~~

11.00 am: dring dring dring!! (aduh sape plak yg cll ni)
"hello~~", moi
"iman!  awak kt mane?? kate nk pg site hari ni buat inspection??", supervisor
moi (blurr skjap).  
"oi bdk oi ko dgr ke tak aku ckp apa ni??". supervisor,
"eh ah dgr2! pg inspect? euh tp bkn spttnye esk ke sy pg supervise??". 
"bertuahnye bdk, hari ni lah syg oii" supervisor, (eii geli aku dgr). 
" laaah euh cmne ni sye btul2 lupe, sye pkai bj kurung hari ni :(", moi
"kan aku sruh kau bwk spare bj all the time?" supervisor (alamak kantoi). 
"hmm tp sye de byk keje hari ni, mcm mana??", moi
"yelah2, esk ok? pg check brickwork n plaster dgn sye". supervisor
"eh dgn en? bkn dgn en *%( ke??. kate sruh sye check staircase." 
die pun, "yg tu hari khamis ni, so xpe". (lah belit2 plak mamat ni)

1.00pm: slalunye waktu ni aku akn pg ke kl sentral n melantak sehabis-habisNYE, Tp mmdGKAN minggu ni duit agak mcm xde so kite GuNe MaSA ni tuk TIDO!! 



(mmdgkan dh mls nk tulis, kite skip ke pkul 6 yeah!):
This is The Time in wHich i can Go back home, tp slalunye xde mcm ni. Jgn haRap lah nk balik awal!! Plg awal pun dpt balik kul 6.30. plg lmbt kul 12. Ok pape jelah. Euuuhhhh hmmmm ok dh xtau nk tulis ape. Lalalala lah then from me the bitch next door