Thursday, November 25, 2010 | By: bunny love

how to deal with style stalker

hmm anda pnah mengalami situasi dimana kwn anda atau kwn baik anda meniru style dan gaya anda? (GiLE SKeMA aku ckp) terasa bengang? ataupun terasa ingin menampar MeMbEr2 Anda YG sGt bERwibawa itu? SiLalah JoIn GrOUP Saye krne anda tidak keseorangan.


 OkLAH, oKlah straight to the point ok? lu nak tiru ke apa lantak hang larh, AKu LGsUng xkisah. EhEm ok2 kisah lah jgk ok? jGnlah Melampau sgt SMPAI sume BnDE ko Nk TIRU hish. SkIT2 xpelah my dear. Jgn smpai cadar bntal pun ko nk tiru. XbESTLAH ade clone sndiri. WhERe is ur own uniqueness??. Ok SO xpe2. next time jgn tiru dh klau x, aku habaq Kt mak kau ok? settle. 

Ya, mmg rmai org yg jenis begini. aKu PUN ske Tiru style org muahahahaha!! kantoi sudehh..tp aku xskelah tiru member sndiri. Kang jln sblah2 NmPK CAm Lala n PO dlm teletubbies. Due2 perot buncet! arghh!! xmboh2!! Stokin nk sama, wane bracelet sume ko nk tiru, aduhh..xpelah bezday present ko nnti aku beli ko satu wardrobe lain nak? (mcm mampu sgt prasan tol). ok2 aku fhm knape kau begitu. Selalunye aku tgk org mcm ni diorg rase un-sure dgn diri diorg. Klau kluar shopping ke apa msti ajak member sbb xpasti nk plih bj apa sume. Takut X OKLAH APAlah bagai sume. Relaklah chentaa. kAU Pakai apapun kau ttp cantik ok?? BKn ko pkAi BJ tu muke ko brubah or whatsoever. To Me u r worth a billion sbb kamoo sgt cantik di luar dan juga di dlm. These kinds of people feel the need to be like everyone because they lack self-confidence to make their own choices. Xbgslah cmtu chentaa..KnaPE mESTi TAkut dgn judgement org lain? bnde yg pelik tulah yg cantik. klau sume nk same dh lama aku lawa nk mampus mcm anne hathaway atau barbie. Sume sepesen je. Klau diorg cakp Buruk, arh! Pg mampus La mereka2! DaH TeRLEbIH prasan Lawa La tuuh. BiArkan je mereka2 bermain dgn kehidupan Barbie diorg. MCm the Queen Bee and her loyal assistant.

sElalunye dlm Situation cmni, i am actually flattered. Yelah org tiru ko, Maknenye org anggap ko bgslah kan? Tapi smpai spender dlm Pun ko nk tiru kEjadah??? Nak corak Same lak tuh??? WTF? Malulah aku weh..kang bile pkai spender tu aku teringat muke ko jjee. Xnak AKU. Aku pnah crack the s**ts at my bestie for buying the same perfume as me. Die tros beli perfume lain. Sorry Chentaa for using unappropriate language! Ah well..JaNJI ko Bau lain dr aku ngee :D. Lastly Klau aku dh xthn sgt, aku bwk member aku tu pg shopping dan sruh die try SUME bj2 kt situ so i can find what suits her best and provide friendly advice. The next day she is as happy as i am to see her walk with confidence.

STOP COPYING!!!!




Tuesday, November 23, 2010 | By: bunny love

HD SNSD [full] Daum Screensaver preview 11of11 Oct06.2010 GIRLS' GENERAT...


i love these girls!!! waaahh!!!
i recently bought their screensavers and i am officially happy :D
now these girls are on my lappy yay!!
here's a preview of their screensaver! WEE!!

I used to have Obsessive Compulsive Disorder (OCD)





People always used to tell me that I have unusual habits. Saye xpnah rase that it’s a problem or it was something medically wrong with me sampailah saye disahkan with Obsessive Compulsive Disorder back then in 2003. That was when I was 13 years old. Slame 13 tahun saya xpnah terfikir that it was a symptom. I just assumed I was nuts. Yep people, NUTS. 

Keluarga saye, kwn2 saye, they always get pissed at me sebabnye sya slalu triple check wether the fridge is closed or not, and sinki dah ttup and many more. But eventually things got worse when I started middle school in ISP. Saye start to develop even more weird habits mcm bau rmbut saye stiap masa to make sure what it smells like. Pernah satu mlm saye xdpt tido sbb i kept sniffing my hair to make sure what it smells like. Disbbkan bnde ni jgk I became paranoid with myself dan sering meng-asingkan diri. Sounds crazy? Yes I know peeps. I always tried to keep myself from being that way but I couldn’t stop. 

It got to the point where I told my mum. Mak saye plak masa tu pun xde rase ape2 yang pelik cume she thinks im just being paranoid. My parents then sent me to the adolescent psychiatric ward at the hospital for treatment, which is in fact really scary. It made me feel like a freak.. Masa tu lah br sye tau yg saye mengalami OCD. I didn’t know what it was and I’ve never heard of it. Doktor ckp sya mengalami neurological disorder where my brain xdpt nk send messages properly menyebabkan compulsion- excessive hand-washing, obsessive fears (terutamanye pade germs and bacterias), terlalu obses dgn exercising dan selalu nk bersihkan bilik sume dan yg paling teruk repetitive checking (selalu nk check anything).

At first saye kne jmpe a psychologist stiap minggu utk blaja relaxation techniques dan mcm mana nk resist the urges. Stiap kali saye teringin nk check sumthing, I had to learn to shut down the urges. The first few weeks was hell. None of it worked and I was frustrated. Baru bangun tido, klau bleh sume bnde nk check, so it took me ages to get ready to go to school. Saye akn bgtau diri saye yg sye xnk tgk pun what colour the back of my wardrobe was tapi sye tetap xdpt resist dan saye perlu check almari saye three to four times brulah dpt pg skolah dgn tnang. I ripped the tags off three pieces of clothing in frustration because my mind was forcing me to check the washing instructions, OVER AND OVER. Arghhhhhh!!!! Lastly I tossed the tags in the bin, but then I had to check what colour the bin was inside!!

When im at school I get so tired and frustrated because I kept picturing my house and what exactly it looks like and what colour it was and when I couldn’t remember or know what it is I get this huge urge feeling n got tired easily. My face was always pale due to the lack eating and drinking because I was too frustrated. I kept crying in the toilet because I couldn’t handle it anymore.

Sye rase lebih slamt kt rmah, but that didn’t mean the urges stopped. Satu mlm tu sye terpakse bgn dr katil a million times hanye semate2 nk check what colour highlights Avril lavigne had in her hair on the magazine on my table! Last2 saye koyakkan magazine tu because I was sick of it! These symptoms kept growing inside of me and I was constantly tired and was always sick.. Sometimes, mum would hear me and come  to see if I was okay. Saye slalu ckp im allrite mum, don’t worry im going to go n get some water, tpi bile dh ade kt dapur, “ ok so how far is this kitchen table from the cupboard door, ok wite paint there, green paint over here”. I knew I had to sleep but I couldn’t bring myself to shut down the thoughts sigh..

My parents, family, my friends back in ISP have been really understanding and they helped me fight back the demon in me. Diorg xpnah ckp saye pelik atau giler and kept motivating me to change myself. I would be so lost without them and I am now recovering more and more. Kwn2 sye kt sini mungkin xrmai yg tau my disorder only some of the closest knew of my problem because I’ve recovered a lot dan x mcm dlu sgt. I still have my obsessions such as over-exercising and obsessed with cleaning my room, but the silly little things I’ve long since thrown away the habits. I am now much happier with myself, thanks to my family and friends. I love u guys to bits :)
Sunday, November 21, 2010 | By: bunny love

bunny confession

ya, saye akui saye byk buat salah silap
Saye pun manusia mcm kamu jgk
I've been living my whole 20 years wasted sbb pe? Sebab kebodohan saye sendiri jgk
rasenye klau nk bandingkan bnde baik dan bnde jht pnah buat, bnde baik cnfirm2 xnmpk lgsung banding dgn bndE JAHAT 
 
ya, saye sgt degil dan suke mencarut
Saye pun manusia mcm kamu jgk
Masa kluar dr perut my mum pun nurse tu ckp bdk ni msti degil ni bile besar nnti sbb pe?
Sebab saye tendang2 perot mak saye krne xnk kluar, mungkin sbb takut dgn dunia yg pnuh penipuan

ya, saye sgt suke mendiamkan diri dan xlyn org
Saye pun manusia mcm kamu jgk
Klau tgh hangout atau berborak dan tibe2 saye diam n mcm mood breaker sbb pe?
Sebab saye mls nk lyn korg ngumpat org sana sini sbbnye saye sndiri pun bukan baik dan xde hak utk mengutuk org

ya, saye sgt suke berangan jdi org baik tapi xpnah tercapai
Saye pun manusia mcm kamu jgk
Impian saye dri dulu smpai skrg utk brubah mnjdi baik, selalu dilupakan sbb pe?
Sebab saye slalu lupe yang dunia ni sgt skjap dan saya tidak pnah sabar

ya, saye mmg sgt ssh utk percayakan sesapa
Saye pun manusia mcm kamu jgk
Bg diri saye hanya family dan kawan yg btul2 rapat je saye percaye sbb pe?
Sebab terlalu rmai kwan yg bertalam muke dan menikam blakng

ya, saye sgt snang utk memaafkan org tp ssh utk melupkannye
Saye pun manusia mcm kamu jgk
Saye sudah byk kali memaafkan kamu dan juga mohon maaf pd kamu tp sy xleh lupekannye sbb pe?
Sebab org hypocrite ttp juga hypocrite. Kamu tipu saya, saya pun akn tipu kamu.

ya, sye mmg mempunyai byk kekurangan
tapi, saye pun manusia mcm kamu jgk
Saye suke sendawa, rupe x mcm megan fox, bdn pun xmcm giselle bundchen, xpandai dan belambak lg kekurangan
tapi, akhirnye saye pun manusia mcm kamu jgk